Exklusivt i Sverige hos MK CYCLING

NUBE tubeless är en innovativ produkt med flera egenskaper. Det är en teknisk skumcylinder med sluten cell som skyddar fälgen mot genomslag när stöten passerar däcket. Moussen upptar 80% av det inre utrymmet av däcket som lämnar rum så att tätningsvätskan ska kunna strömma och uppfylla sin funktion. Det betyder att man kan använda lågt tryck, vilket minskar exponeringen av däcken och skyddar den. Den anpassar sig också till däcket och ger pneumatisk stabilitet genom att minska den extrema deformiteten i stöd när du sänker trycket. En av styrkorna i detta däckskydd är dess låga vikt, bara 60 gram (NUBE 45) hälften av vikten än dom flesta konkurrerande fabrikaten. I tävling kan det vara skillnaden mellan att vinna eller förlora, om du skulle punktera luftkammaren och tätningsvätskan inte kan täta eller att däcksidan är sönderskuren har du ändå möjlighet att fortsätta behjälpligt då moussen håller däcket på plats. NUBE är inte ihålig som Pepis PTN.

Egenskaper hos NUBE Tubeless mousse:

*Skyddar fälgen mot genomslag, sluten cell.
*Monteras med luft och tätningsvätska 50-75ml / däck
*Det ger dig möjlighet att köra med lägre lufttryck utan att det kränger
*Fyller ca 80% av däckets volym & håller däcket på plats vid punktering
*Minimal risk att “burpa” kränga av däcket vid extremt låga tryck *Går att cykla på med tom luftkammare (Limp home, Ej Tävlingsfart)
*Det är den lättaste lösningen på marknaden ~60g (NUBE 45)
*Det absorberar inte vätska eller påverkar dess form *Monteras med specialtillverkad ventil för optimal luftfördelning
*Patenterad produkt *Moussens livslängd minskar drastiskt vid körning utan luftkammar!

Finns att beställa i webshoppen, dra ett mejl till info@mkcycling.se om du är osäker på vad som passar din cykel eller för ytterligare info.

Med den specialtillverkade Tubelessventilen garanteras passagen av luft / vätska vid montering och justering av lufttryck!

Tubelessventilens specifikation:
Längder: 28 mm och 38 mm (avser utstick)
Ventil Typ: Presta.
28 mm för aluminiumfälgar upp till ca 21 mm höjd (som kan ses på bilden)
38 mm för Carbonfälgar
Med 4 laterala borrade hål för flöde av luft.
Färg: Svart, Anodiserad.
Material: Aluminium

*Rekommenderas för CX, Gravel, XC, Marathon, All Mountain,  och Enduro *Moussen är en förbrukningsvara, livslängden är beroende på vilket lufttryck som används, körstil och cyklistens vikt. Livslängden minskar avsevärt vid körning utan luftkammare.
*Finns till 26″, 27,5″ och 29″ med bredd från 2.0 till 2.80

NUBE 45
Pepis PTN
Skillnad i diameter, 45mm mot 35mm