Varför ska man serva sin fjädring?
–Det är precis som med din bil, att den fungerar är a och o för upplevelsen. Det blir så mycket roligare om grejerna fungerar som dom ska. Många gånger har det gått för långt mellan serviceintervallerna – något som kunde ha förebyggts genom regelbunden service. Passa på under vintern så att man står redo inför säsongen. Normal tid för en renovering vid förbokning är 2-3 dagar + eventuell frakt.
Att serva sin dämpare och gaffel är alltså ett hett tips.
– Du kommer definitivt känna skillnad och få en bättre cykelupplevelse

Basicservice av framgaffel “lower leg” : från 550 kr exkl tätningar.
En dämpad framgaffel behöver servas ungefär var 50:e timme eller mint en gång per år under “normal” användning för att den skall fungera bra och hålla länge.
Jag monterar isär din framgaffel, rengör och kontrollerar samt monterar ihop den med nya foamrings & tätningar samt justerar lufttrycket efter din vikt. Jag utför basicservice på dom flesta RockShox, FOX & DT Swiss modellerna. Kontakta mig för exakt pris.

Fullervice av framgaffel “damper and spring” : från 700 kr exkl tätningar.
En dämpad framgaffel bör få en fullservice efter 100-200 timmar för att den skall fungera bra och hålla länge.
Jag monterar isär din framgaffel helt, rengör och kontrollerar samt monterar ihop den med ny olja & tätningar och justerar lufttrycket efter din vikt. Jag servar dom flesta Rockshox, FOX. Kontakta mig för exakt pris.

Air can service av bakdämpare: från 450 kr exkl tätningar
En bakdämpare behöver servas ungefär var 50:e timme eller minst en gång per år om den skall fungera bra och hålla länge. Jag tar isär dämparen, rengör och byter ut alla tätningar i air sleeve. Monterar ihop den med ny olja och justerar lufttrycket efter din vikt.

Fullservice av bakdämpare: från 650 kr exkl tätningar
En bakdämpare behöver en fullservice efter ca 100 timmar om den skall fungera bra och hålla länge. Jag tar isär dämparen, rengör och byter ut alla tätningar i air sleeve samt byter olja, tätningar i IFP kammaren och gör rent shimsstacken. Monterar ihop den med ny olja och justerar lufttrycket efter din vikt. OBS! I dagsläget endast Rockshox Monarch, Deluxe & Super deluxe dämpare.